sportisti_22_g_sl_sportБожидар Андреев е Спортист №1 на Община Сливен за 2022 г. През 2022-а година щангистът спечели бронзов медал от Европейско първенство и сребро в изхвърлянето от Световния шампионат за мъже в Богота преди две седмици.

Той е  възпитаник на СКВТ „Христо Бъчваров“ и с актив от 26 точки поведе в класирането.

Втори в подреждането на най-добрите спортисти на Сливен е Васил Маринов от АСК ВТ „Стоте войводи“ – пети от  Европейско първенство и четвърти в изтласкването на шампионата на планетата по вдигане на тежести.  Активът му е 23 точки.

Третото място в 10-ката заема Жулиен Шайков – от СК по акробатика „Стефан Данчев“, който е четвърти на смесени двойки от Световно първенство. Той събра 13 точки за класацията.
Четвърти е Пресиян Въндев /скокове на батут от СК “Сини камъни“.За третото си място на Световно първенство,младша възраст, той получи 11 точки.

В 10-та на най - добрите спортисти на Сливен са и Виктор – Синан Бъчваров / карате/ с 9.8 точки, Марияна Узунова /батут/ с 9 точки, Кристина Стамова /батут/ с 9 точки, Леси Михайлова /карате/ с 8.4 точки, Илина Стоянова /джудо/ с 8 точки и Магдалена Кисьова /батут/ със 7 точки.

За най-добър треньор на годината е избран Пламен Братойчев. наставник на спортист номер едно на Сливен.

Парични премии и плакети получиха  10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Тази година това е Ангел Манолов - състезател по спортна стрелба, тенис на маса, бадминтон и петанк.

За най-добър отбор е избран мъжкият тим на ФК „Сливен”.

На церемонията отличиха общо 40 спортисти - индивидуално и отборно, носители на държавни титли при най-малките  до 16 години и по приетия регламент за годината получиха награда като  „Бъдеща звезда“ на Общината.

По решение на Постоянната комисия по спорт бяха връчени още шест специални награди. Получиха ги треньори на клубове и деятели.

Тържественото награждаване се състоя в празнично украсената зала „Сливен“, а в програмата домакините добавиха  музикални изпълнения на Иван Едрев и акробатично шоу на състезателите от СК„Стефан Данчев“.