Bojidar__2_nagr_22_novoЕдин от най-добрите ни състезатели по вдигане на тежести в последните години  Божидар Андреев определи като ползотворна 2022 година. Щангистът, за пореден път бе избран за Спортист №1 Сливен.
През  годината Андреев спечели бронзов медал от Европейско първенство и сребро в изхвърлянето от Световния шампионат за мъже в Богота..

След награждаването, възпитаникът  на СКВТ „Христо Бъчваров“ пред „Сливен-спорт" си пожела още успехи, като обеща да положи повече труд, усилия и дисциплина, за да реализира целите си.
Предстои му участие на Европейско първенство в Армения през април, като амбициите му да са да стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка и да чуе химна в своя чест. Преди това ще се включи в централизирана подготовка с държавния тим.

„След като отново поехме правилния път за подготовка, смятам, че достигнахме до средно ниво, но ни чака още много работа“, сподели за „Сливен-спорт" треньорът Пламен Братойчев след като получи плакет за най-добър треньор на Община Сливен за 2022 година.

Амбицията за медал в двубоя от Световното първенство е останала нереализирана, заради по-високо тренировъчно тегло за Божидар и неправилно използване на високопланинска подготовка на националния отбор преди надпреварата.

„Самото място не беше за подготовка за Световно първенство на нашия вид спорт “, каза още Братойчев.

По решение на Постоянната комисия по спорт в общината на тържествената церемония за награждаване на най-добрите спортисти на Сливен  бяха връчени още шест специални награди. Получиха ги треньори на клубове и деятели.

Председателят на комисията Пламен Крумов, обеща още повече подкрепа за спорта в региона.

Чуйте, какво споделиха след награждаването Божидар Андреев, треньорът му Пламен Братойчев и председателят на Постоянната комисия по спорт в общината Пламен Крумов на линк:

https://darik.bg/bozidar-andreev-sled-nagrazdavaneto-v-sliven-izprastam-dobra-godina-trenorat-ste-nadgrazdame