Stanka_Zlateva_-_Emine__23gМихаела Михова донесе първа титла при жените за отбора на СК „Михо Дуков“ (Шивачево) от Държавния личен шампионат по борба в Сливен.
В категория до 53 кг тя записа три победи с туш под наставничеството на трикратния  европейски шампион и сребърен олимпийски медалист Михо Дуков.

За призовите места на шампионата спориха близо 70 състезателки от 25 клуба. От първенството отсъстваха националките Миглена Селишка (50) и Мария Оряшкова (76), които лекуват травми.

Домакините се поздравиха с титла и три бронзови отличия. Възпитаничите на титулуваната Станка Златева взеха злато в категория до кат. 50 кг чрез Емине Осман и бронз в кат.57 кг чрез Несрин Сюлейманова, в  кат. 59 кг  - Галина Стоянова и в кат. 65 кг - Мима Танева.

От националките - Тайбе Юсеин и Биляна Дудова бяха над всички на Държавния шампионат и получиха специалните призове, съответно за най- технична и за най-резултатна състезателка.

Сливен бе домакин на първенството по борба в три дни като се определиха шампионите и медалистите както за жените,така и за мъжете в двата стила