Mihail_JelevИзменение по взето решение от предходната сесия на местния парламент ще гласува ОбС Сливен на редовното си заседание утре. Предложението влиза като допълнителна точка в дневния ред и е свързано с поставяне на паметна плоча на легендата в леката атлетика Михаил Желев във фоайето на покритата лекоатлетическа писта.
Промяната в решението е свързана с предоставените средства за изграждането на плочата. Те няма да бъдат от дарители, както бе посочено в гласуваното решение, а със средства на Общината, която се ангажира с поддръжката й през годините, обясни Димитър Митев -председател на ОбС Сливен .

Михаил Желев си отиде от този свят в началото на 2021 година. Тази година, на 15 юли, когато е рождената му дата, със спортни прояви ще се отбележи 80–годишния му юбилей. Тогава се предвижда в залата по лека атлетика да бъде поставена паметната плоча с неговия лик. Обсъжда се и предложение покритата лекоатлетическа писта да носи неговото име, което най-вероятно ще бъде разгледано на следващи заседания на Общинския съвет.

Общо 76 точки са включени в предварителния дневен ред утре. Постъпили са още две допълнителни предложения.
Предстои да бъде гласувано  изменението на общинския бюджет, който действа към момента по Закона за удължаване на държавния бюджет за 2022 г.

Ше се гласува и бюджетната прогноза за периода 2024-2026 г. на постъпленията от местни приходи и  разходи за местни дейности на Общината.

Педложението за създаване на търговско дружество „Индустриален парк“ отново влиза в дневния ред. На предходната сесия то не получи  необходимата подкрепа от съветниците. Създаването на тази структура е необходимо за вписването й в регистъра на индустриалните паркове в България. Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Общината да кандидатства за привличане на инвестиции в Индустриалната зона.

Сред точките от дневния ред попада и предоставяне на дарение от четири хил. лв. от Общината за новостроящия се храм „Света Петка“ в Сливен.