Edmond_NazaryanЕдмонд Назарян спечели титлата в олимпийската категория 60 килограма на Европейското първенство по класическа борба в Загреб (Хърватия). Във финала синът на двукратния ни олимпийски първенец Армен Назарян победи за 2 минути с технически туш бившия световен шампион Виктор Чиобану (Молдова).

За Едмонд Назарян това е втора европейска титла в неговата кариера, след като през 2020 година в Рим той триумфира при 55-килограмовите при дебюта си при мъжете. По пътя към златото в Загреб българина надигра последователно Нихат Мамадли от Азербайджан, Ерик Торба от Унгария, Геворг Гарабян от Армения, за да се стигне до категоричния успех във финала срещу Виктор Чиобану.
Синът на легендарния Армен Назарян Едмонд разкри, че е бил много спокоен във финала срещу Виктор Чиобану.

"Бях спокоен. Срещата тръгна добре и завърши така. Титлата тук е в друга категория. Различна категория, различна класа съперници. И в двата случая обаче беше положен сериозен труд, така че сме радостни. Искам да благодаря на моето семейство, защото са винаги до мен. Благодарности и за моя треньор Емил Иванов, който винаги ме подкрепя и отдава своя житейски опит на мен. Благодаря и на цяла България за подкрепата, както и на моите сънародници арменци", сподели  Едмонд Назарян.