ZAla_Burgas"Предстои да бъде открита новата спортна зала в Бургас", заяви служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева преди награждаването на състезатели, треньори и деятели за техни юбилеи и постижения по случай предстоящия Ден на българския спорт в Централния военен клуб.

"Очакваме подписването на Акт 16, така че откриването да стане на 18 май с баскетболния мач между Черноморец и Рилски спортист", уточни тя, като допълни, че въпреки огромните разходи по построяването на съоръжението на откриването входът ще бъде свободен за зрители.

Двубоят от полуфиналната серия на мъжкото първенство първоначално и досега е предвиден да бъде проведен в зала "Бойчо Брънзов", но очевидно ще се направи разместване заради събитието. А залата предстои да бъде открита след няколкогодишно закъснение и с почти двойно нараснала цена от първоначално предвидената. Интересно е  да се разбере и какъв ще е наемът за ползването й в бъдеще, след като преди време шеф на местен волейболен клуб призна, че цената може да се окаже непосилна за местните дружества.