Uchenicheski_igri_23_nagr600 медала и 90 купи връчиха днес на първенците от надпреварата в Ученически игри’23 – общински кръг в Сливен.
Церемонията се състоя пред сградата на Общината. Кметът Стефан Радев и директорът на Центъра за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс Сливен Христо Котов наградиха победителите.

Кметът поздрави участниците в игрите за добрия пример, който дават на съучениците си.
„Спортът за подрастващи е последователна политика на Община Сливен. Спортът е здраве. Спортът е изграждане на характер и дисциплина. Това са ценности, които искаме да възпитаваме и виждаме в подрастващите“, каза Радев.
Той поздрави и всички треньори и учители за всеотдайната им работа и добрите постижения.

Директорът на Детския комплекс Христо Котов благодари на Община Сливен за подкрепата и пожела успех на сливенските отбори, които ще продължат да се състезават на републиканско ниво.

Осем са видовете спорт, залегнали в програмата на спорта за учащи - футбол, шахмат, лека атлетика, бадминтон, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса.
1500 деца, разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас мериха сили в отделните надпревари.

Ученици от 14 сливенски училища намериха място сред финалистите за  републиканските състезания, които приключват на 26 юни.

На републиканското по шахмат ще участват ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“.
На тенис на маса отборите на ОУ „Юрий Гагарин“, НХГ „Димитър Добрович“ и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.
За републиканското състезание по бадминтон заминават два отбора от ОУ „Братя Миладинови“ и един от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.
Девойките и юношите от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще се включат в лекоатлетическата надпревара.

Хандбалистите на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ ще играят в Хасково. Момичетата от СУ „Пейо Яворов“ ще участват в баскетболните игри.
На републиканско състезание по волейбол участваха  два отбора от ОУ „Д-р Иван Селимински“ и по един от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.
Сливен ще домакинства на републиканските финали по футбол, където ще  участват ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ и по лека атлетика, с участие на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Чуйте Стоян Христов, отговарящ за спортната дейност в Центъра за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс – Сливен - на https://darik.bg/vrachiha-medali-i-kupi-na-pobeditelite-v-obstinskia-krag-na-uchenicheskite-igri-23