volej_momicheta_uchen_23Девет отбори от училища в страната участват в Сливен във финалния етап от републиканското първенство по волейбол за възраст 5-7 клас.
​​​​​​​Стартът бе даден днес, като домакините се представят от момичетата от ОУ „Д-р Иван Селимински“ . Срещите се играят в реновирания спортен комплекс „Асеновец“.

„Сливен е бил домакин на финали за няколко вида спорт, но за първи път по волейбол в тази възрастова група“, съобщи Нина Христова, председател на Областния клуб „Спорт в училище“.

Зам. кметът Камен Костов откри състезанието и от името на кмета Стефан Радев поздрави участничките.
„За нас е голяма радост, че това състезание се провежда в нашия град. Надяваме се, че условията, които Общината създаде след основното обновяване на зала „Асеновец“, ще създадат необходимия комфорт за отборите, за да дадат максималното от себе си и да се представят успешно на волейболния терен", заяви Костов с пожелания за здраве и вдъхновена игра. 
Гости на откриването бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта Пламен Крумов, ст. експерт Даниела Йорданова от РУО - Сливен.
С „Добре дошли!“ приветства отборите и зам. председателят на ОК „Спорт в училище“ Красимир Кръстев.

Във финалите участват отборите от ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог, ОУ „Отец Паисий“ – с„ Тополово, Трето ОУ „Иван Вазов“ – Берковица, СУ „Никола Вапцаров“ – Царево, СУ „Петко Славейков“ – Добрич, ОУ „Иван Вазов“ – Русе, СУ „Васил Левски“ – Севлиево, СУ „Акад. Людмил Стоянов“ – София и ОУ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Организатори на „Ученически игри“ са спортното и образователното министерство, Асоциацията „Спорт за учащи“, ОК „Спорт в училище“ и Община Сливен.