akr2Близо 350 деца, представители на 21 клуба от страната, участват в Държавното първенство по спортна акробатика в Сливен. Домакин на проявата е СК  „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева. Състезанията се проведат в спортна зала „Васил Левски“.
Първенството бе открито от кмета Стефан Радев. Той поздрави състезателите от най-малките възрастови групи в този спорт, техните треньори и родители, приятелите и почитателите на акробатиката.
„Първите световни шампиони по акробатика са от Сливен – Стефка Спасова и  Калинка Лечева, която е сред нас днес“, подчерта Радев. Той благодари на Виолета Бинева за всичко, което прави за акробатиката, за клуба и децата на Сливен и пожела успех на участниците в състезанието.
Преди началото на надпреварата талантливите акробати от сливенския клуб – домакин показаха уменията си и впечатлиха публиката с майсторси съчетания.
Състезателка от „Стефан Данчев“ прочете традиционната клетва за спортменство – обещание от участниците в първенството, че ще спазват правилата и ще уважават конкурентите си.
Съдийски състав от известни треньори и спортни деятели ще оценява представянето на най-малките, при това – и най–талантливите в своите възрастови групи, състезатели.
Гости на откриването бяха още зам. кметът Пепа Чиликова, звездата в акробатиката и зам. кмет на Ямбол Енчо Кирязов, представители на ръководството на федерацията, председателят на общинската комисия за децата, младежта и спорта Пламен Крумов.

Държавното първенство се провежда при много добра организация, създадена от домакините, и в комфортна обстановка, която предлага зала „Васил Левски“. Федерацията е осигурила възможност за онлайн излъчване на състезанието. А всеки жител или гост на Сливен, който иска да усети истински емоциите и да се наслади на постиженията на децата, може да наблюдава първенството от залата.
Входът е свободен.