plakat_jelev_turnirВ ход са подготовката и организацията на лекоатлетическия турнир в Сливен в памет на покойната сливенска легенда в леката атлетика - Михаил Желев, съобщи неговият син Желязко Желев.
Спортното събитие е по повод 80-годишнината на бившия сливенски атлет, който напусна този свят през 2021 г. То се планира да бъде в разгара на летния сезон – 15 юли на тренировъчния стадион до закритата лекоатлетическа писта. Същия ден там ще се състои и откриване на барелеф на големия български спортист.

В спортната надпревара ще бъдат включени няколко дисциплини за  състезатели от различни възрасти от цялата страна.  Тя ще бъде с награден фонд - парични и материални награди, медали, грамоти.

Всеки състезател ще участва с номер, определен от Българската федерация по лека атлетика. Некартотекирани състезатели могат да се включат в първите две възрастови групи срещу представен акт за раждане.
Крайният срок за записване е три дни преди състезанието.
Заявки се подават на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.   и Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
За допълнителна информация: телефон – 0888 867 352.
Участието е безплатно.

Турнирът ще се проведе под патронажа на кмета на Община Сливен Стефан Радев. Организатор е  Спортен клуб по лека атлетика „Михаил Желев“, с подкрепата на Община Сливен, семейството и приятели на  спортната легенда.

Михаил Желев е роден на 15 юли 1943 година в град Сливен. Състезава се в дисциплината 3000 метра стийпълчейз. Носител на европейска титла, избран е и за спортист на годината на България. Удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен“, той е единственият българин носител на наградата „Златен шпайк“ за най-добър лекоатлет на Европа.
След кончината му клубът по лека атлетика в Сливен носи неговото име.