stefka_pomashki_23България завърши на 11-то място на Европейското отборно първенство по лека атлетика - втора дивизия, което се провежда в Хожув и е част от Европейските игри.

Българските лекоатлети събраха 298,5 точки и ще запазят мястото си в дивизията и през следващата година. В по-горната, първа дивизия  се изкачват отборите на Унгария, Украйна и Литва, а Исландия, Люксембург и Молдова, които заеха местата от 14-о до 16-о, изпадат в най-ниската, трета дивизия.  Шампионите от Украйна завършиха с 456.5 точки.

Най-сериозен принос за запазване на мястото на България имаше Тихомир Иванов, който донесе единственото първо място за страната ни. В състезанието на висок скок при мъжете той стигна до успеха с 224 сантиметра, което е негов личен резултат за сезона.

Много добро представяне направи и Иво Балабанов. В бягането на 5000 метра той завърши трети с 13:56.99 минути, което също е най-доброто му постижение за сезона. От жените най-предно класиране постигна Пламена Миткова, която в скока на дължина се нареди пета с 6,42 метра.

Надпреварата в Краков бе изгледана на живо от шефа на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, която вече над 35 години държи световния рекорд в скока на височина при жените.