uchenicheski_leka_atletika_sl_23Представителите на Варна при девойките и при юношите спечелиха за пореден път титлите в отборното класиране на финалните състезания по лека атлетика от Ученически игри’23 за 8-10 клас. Втори места заеха отборите на Русе –девойки и Бургас – юноши. На трети позиции са съответно Кюстендил и София.

Проявата за пореден път се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в Сливен. Участваха победителите във всяка една от четирите зони на България.
Отборите на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов“ при девойките и при юношите представиха домакините в тази проява. В двете направления тимът зае 10-та позиция.

Близо 200 състезатели от 20 отбора премериха сили  в дисциплините 100 метра, скок  дължина, скок височина, тласкане на гюле, 200м,  400м , 800 и щафети 4х100 метра.

Всички отбори получиха купи, а класиралите до трето място медали за всеки един от тима и купа за учебното заведение, което представя.
В индивидуалното класиране първите трима от всяка дисциплина се изкачиха на почетната стълбица, за да се зарадват на медали и грамоти.

Проявата се организира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) и се проведе с помощта на ОК „Спорт в училище Сливен“ и СК по лека атлетика „Михаил Желев – Сливен“.

В последните четири дни Сливен бе домакин и на финалите по баскетбол и футбол за възраст 8-10 клас.
В баскетбола за девойки домакините се представиха от състава на СУ „Пейо Яворов“, а във финалите по футбол от ППМГ „Добри Чинтулов“.

След края на атлетическото състезание добра оценка за провеждане, конкуренция и домакинство даде главният експерт в спортното министерство Илия Илиев…

Чуйте на ...https://darik.bg/atletite-na-varna-s-titlite-v-uchenicheskite-igri-sliven-sa-deseti