kupite_akrobatika_za_MTСливен ще бъде домакин на Международен турнир по акробатика за Kупа „Стефка Спасова“. Градът ще посрещне 350 участници на възраст от 7 до 20 години от Гърция, Израел, Португалия, Турция, Унгария и осем клуба от България. Надпреварата ще се състои на 30 юни и 1 юли в зала „Васил Левски“. Конкурентите за отличието са представители на едни от най – добрите клубове в страните си.

Това е първото международно състезание за този спорт в Сливен. Организатори са СК по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен.

Надпреварата е посветена на Стефка Спасова, първият световен шампион по акробатика,  заедно с Калинка Лечева, двойка, която на шампионата на планетата в Москва през 1974 г. печели златото.

Големият състезател и треньор  Стефка Спасова напусна този свят през 2021 година, но остави след себе си поколения възпитаници, а сред тях е и настоящия двигател на акробатиката в Сливен - Виолета Бинева.

Купите, с които ще бъдат наградени отличените в предстоящия международен турнир, са  реплика на Купата, завоювана на първия световен шампионат по акробатика от двете българки, обяви Бинева.

За класиралите се на първо, второ и трето място са предвидени и парични премии, осигурени от Община Сливен.

Гост на турнира ще бъде Калинка Лечева, която след края на състезателната си кариера също предаде опита си на многобройни млади дарования, като Елеонора Петрова, пом. треньор на сливенския клуб.

Откриването на състезанието е от 10 часа, на 30 юни, а награждаването на победителите е предвидено за 1 юли между 17 и 18 часа.

Входът е свободен. Поканени са всички, желаещи да споделят емоцията на състезанието и да се насладят на майсторските изпълнения на младите таланти в акробатиката.