atletika_Turnovo_23_sprСребърен медал заслужи спринтьорът  Христо Илиев от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново. Атлетът от Сливен финишира с второ време в бягането на 100 метра като записа резултат във финала от 10.75 сек…
На сливенски адрес и за СКЛА „Михаил Желев“ бронз донесе Калоян Айранов в скока на дължина с 6.98 м. В същата дисциплина сребърния медал отиде при подготвящия се в Сливен, но състезаващ се за „Славия“ Мартин Точев с резултат от 7.03 м.

На шампионата при 16-годишните Петър Тодоров /СКЛА „Михаил Желев – Сливен“/ се окичи с два златни медала. Той победи на диск с 46.74 метра и на гюле с 14.76 метра. В тази дисциплина втори се класира съотборникът му Стоян Христов с 12.29 метра, който в мятането на чук заслужи трето място с 43.67 метра.
При момичетата на гюле Симона Иванова е с титлата при резултат 10.52 метра, а на копие при момчетата златното отличие бе за Василен Енчев с 46.84 метра.
В скока на дължина сребърните медали са за двамата представители на сливенската школа - Карина Цончева с 5.52 м при момичетата и Стилиян Орлинов с 6.32 м при момчетата.

За подготовката на шампионите и медалистите от Сливен се грижат наставниците им Валентина Желязкова, Красимир Аргиров и Атанас Иванов.
От този сезон Христо Илиев тренира по методиката на Валя Демирева „Атлетик“ /София/ и наставничеството на Богдан Славов, след като треньорът му Стефан Станев си отиде от този свят.