df69fc4b-5cde-4776-bdd9-f830b458e276Mинистърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди с почетни плакети призьорите от турнирите по бадминтон, бокс, спортна стрелба, карате и кикбокс на Европейските игри в Полша.

„Поздравления за отличните постижения. Вие сте нашата гордост. Благодаря Ви за труда и усилията, които полагате всеки ден. Тези медали са плод именно на тях. Поздравявам Вашите треньори, ръководствата на федерациите и Вашите семейства за подкрепата, която Ви оказват. Бъдете уверени, че може да разчитате на пълно съдействие от страна на Министерството на младежта и спорта“, обърна се министър Илиев към българските атлети.

Състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви бяха отличени за титлата на двойки при жените. Почетни плакети получиха представителите ни в мъжкия бокс, които спечелиха два медала – златен на Хавиер Ибаниес (кат. до 57 кг) и бронзов на Йордан Морехон (кат. +92 кг). По време на шампионата Ибаниес си осигури и квота за Олимпийските игри в Париж.

Министър Илиев награди Антоанета Костадинова и Самуил Донков за бронзовото отличие при смесените двойки на 10 метра пистолет. Костадинова се качи на почетната стълбичка и на 25 метра пистолет, заемайки второто място.

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова бе отличена за сребърния медал в категория до 55 кг кумите.

Наградени бяха и състезателите по кикбокс. В дебютното участие на този спорт на Европейските игри българските участници спечелиха три медала – сребърен на Кристина Николова (50 кг лайт контакт) и два бронзови на Александра Димитрова (52 кг фул контакт) и Иван Кръстанов (79 кг лайт контакт).

За принос към успехите на българските спортисти министър Илиев връчи почетни плакети на треньорите по бадминтон – Петя Неделчева, по бокс – Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев, по спортна стрелба - Христо Христов и Любен Попов, по карате – Йована Прекович и по кикбокс Иван Георгиев