cefa2876581a916ce3a39e02caa8a74f"Бяхме разочаровани след загубата от Италия, но този медал оправда всичко. На полуфинала силите не ни достигнаха. Горд съм с бронза. Неприятни неща се случиха на отбора, имахме много здравословни проблеми. Но взехме почти максимума", обяви капитанът  на националния ни отбор по волейбол под 21 години Александър Николов при завръщането на селекцията в София от Световното първенство в Бахрейн.

Българите спечелиха бронзови медали след победа с 3:0 срещу Аржентина в малкия финал.

"Девет медала за 5 години с този отбор е успех. Надявам се да пренесем това и при мъжете. Продължавам да съм оптимист и да се надявам на четвъртфинал на европейското и олимпийска квота", допълни Николов.

"Приятно е да те посрещнат така. Усещаме подкрепата и има за какво да се борим - за България и българската публика. Започнахме силно срещу Италия, но те взеха втория гейм след наши грешки, клюмнахме и мачът приключи.  Влизаме в залата с нови сили", коментира Лазар Бучков, спечелил наградата за най-добър блокировач на шампионата на планетата.

"Вярно е, че започнахме с идеята за финал. Ние сме сред най-добрите 3-4 отбора в света. Силата на този отбор, е в главата. Важното е, че след загубата от Италия имахме желание да спечелим тези отличия, защото това бе важно", призна селекционерът Андреа Буратини.