koloezd_BG_obik_22Колоната на Международната колоездачна обиколка на България за поредна година ще спре в Сливен. Градът е етап от надпреварата и ще посрещне участниците на 30 август.
Поради тази причина и съгласно програмата на състезанието, ще бъде създадена временна организация на движението. Утре, от около 15.30 ч., ще бъде затворен за движение главен път I-6, в участъка от пътен възел „Петолъчката“ до Детелината в района на кв. „Речица“. Движението ще бъде възстановено веднага след преминаване на колоната.

От 16 до 17.30 ч. ще бъдат затворени за движение улиците  - „Банско шосе“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Цар Освободител“, до сградата на Община Сливен, където се очаква да бъде финалът на етапа. По традиция участниците ще бъдат посрещнати от кмета Стефан Радев.

Последният етап на Обиколката Сливен – Шумен ще стартира на 31 август, около 12.45 ч. пред Община Сливен, като от 12.30 ч. ще бъдат затворени за движение - бул. „Цар Освободител“, пред сградата на Община Сливен, ул.„Г.С. Раковски“, бул. „П. Хитов“ и пътят към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната.

Юбилейното, 70-то издание на международната проява стартира на 26 август в София. Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Участват състезатели от 28 държави. България се представя от националния тим и още четири състава на клубно ниво.