kolo_obik_na_bg_23Петият, последен, етап от Международната колоездачна обиколка на България стартира днес от Сливен и ще финишира в Шумен. Началото ще бъде дадено в 12.45 часа пред сградата на Общината. Дължината на етапа е 128.4 километра.

Четвъртият, 114- километров етап от 70-ото издание на проявата, от Бургас до Сливен, спечели Ред Уолтърс от отбора на „Екс Спийд Юнайтед“. Успехът му бе съпътстван от доза късмет, тъй като на последния завой в Сливен, на метри преди финала, в челото на колоната настъпи масово падане, от което Уолтърс единствен се измъкна.

В генералното класиране промени няма.  С "жълтата фланелка" отново е Михал Шуран от „ЕйТиТи Инвестмънтс“. Той е лидер и в класирането при катерачите.


"Зелена фланелка" остава за унгареца Жолт Ищлщекер от „Епронекс“.

Председателят на Българска федерация по колоездене Драгомир Кузов определи етапа от Бургас до Сливен като много силен, с висока средна скорост и оспорвана надпревара.

„Сливен, както винаги ни посрещна с много публика и аплодисменти за победителите. Радваме се, че градът е люлка на българското колоездене“, каза още Кузов. Той благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата.

Чуйте на https://darik.bg/dragomir-kuzov-dade-visoka-ocenka-za-etapa-ot-burgas-do-sliven-spechelen-sled-drama-ot-red-uoltars

На церемонията по награждаване Радев получи плакет от Българската федерация по колоездене за приноса на Община Сливен в организацията на международното състезание. Кметът подчерта, че Общината продължава да инвестира в спорта, включително и в колоезденето.

В тазгодишното, юбилейно издание на Международната обиколка на България участват колоездачи от 28 държави, представители на 21 отбора. На старта преди дни в София застанаха близо 120 състезатели, а до Сливен достигнаха около 70.

Оспорвана се очаква надпреварата и в днешния последен етап, след който ще стане известен победителят на престижната проява.