Bojidar_Andreev_nev_23Божидар Андреев завърши на четвърто място в категория до 81 килограма при мъжете на Световното първенство по вдигане на тежести в Рияд, Саудитска Арабия. Сливналията записа двубой от 349 килограма. Той се справи със 154 килограма в изхвърлянето, а в изтласкването постигна 195 килограма, които му осигуриха сребърен медал в движението.
Шампион в категорията стана италианецът Оскар Рейес Мартинес с двубой от 356 килограма.

В изхвърлянето Андреев стартира със 154 килограма, които вдигна без проблем. След това той пробва 158 килограма и макар да вдигна щангата над главата си, след преразглеждането съдиите не признаха опита му.
При третото си излизане на подиума, вече на 159 килограма, Андреев не успя.

След разочароващото шесто място в първото движение българският щаб рискува максимално и Андреев започна изтласкването със 190 килограма, с който сливналията се справи. При следващата тежест от 195 килограма, както при  изтласкването, опитът не бе признат от съдиите след преразглеждане.
Божидар отново излезе на 195 килограма, с които се справи.
След успеха си той направи и задно салто на подиума, с което показа на съдиите, че на два пъти са го ощетили в това състезание и реално му попречиха да вземе медал и в двубоя.