stadion_SlivenСредства в размер на 157 хил. лева да бъдат отпуснати като дарение от Община Сливен в подкрепа на дейността на футболните клубове от региона, предлага кметът Стефан Радев. Предложението е входирано като точка от дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент.

Радев обясни, че Общината е направила промяна, относно позицията си за финансиране на професионалния спорт, след като Инициативен комитет за възраждане на футбола в града е отправил молба, чрез която иска съдействие и подкрепа за да се възвърне старата слава на Сливен като футболен град.

За ФК „Сливен”, който има мъжки отбор във „В” група, предложението е да бъдат дарени 150 хил. лева, а за седем тима, играещи в „А” областна група по хиляда лева.

Кметът обясни, че се е съобразил с идеята на Инициативния комитет, състоящ се от близо 30 бивши футболисти, треньори  и деятели от клуба, допринесъл за славното минало на нашия град, чийто приемник сега е ФК „Сливен”. Радев посочи, че почти всички общини в страната оказват финансова подкрепа на мъжките си отбори, играещи в професионалния футбол. Решението е взето, на тази база и съобразявайки се с призивите - в Сливен да има футбол на по-високо ниво.

„Искаме да дадем принос и да спомогнем, в това да има раздвижване в тази тема. Сумата е минимална за професионален отбор. Тя няма да бъде увеличена от страна на Общината. Основно, трябва да има частно финансиране”, посочи кметът.

Чуйте на https://darik.bg/predlagat-obstinski-sredstva-za-finansirane-na-futbolnite-klubove-v-sliven

Радев каза, че има смесени очаквания за подкрепа на това предложение от страна на Общинския съвет, но поддържа становището, че трябва да се осигури финансиране, което да гарантира един минимален стандарт на отбора..

Чуйте на https://darik.bg/predlagat-obstinski-sredstva-za-finansirane-na-futbolnite-klubove-v-sliven

Подкрепа на предложението на кмета обявиха, ден преди заседанието на ОбС Сливен, от групата на „БСП за България” и от ГОС „Левицата”, а против от ГОС „Пламен Крумов и приятели”.