Димитър ИлиевПилотът на VIVACOM Rally Team Димитър Илиев се надява да е победител в 30-то издание на рали “Сливен”, което ще бъде официално открито тази вечер от 19.00 часа на стадион “Хаджи Димитър”. Петкратният шампион по рали похвали домакини за прекрасните условия, които за създали за състезателите и гостите. Той приветства идеята, че старт, сервизен парк, прегрупиране и хотелска част са на едно място и поясни, че това е практика и в Световния рали шампионат.

“Ние приветстваме всяко нещо, което е удобно за нас. Сливен е град с традиция в автомобилния спорт и това, което е подготвено ние ще го спазваме. Организацията винаги е на високо ниво Отсечките са фантастични и се надявам състезанието да протече нормално. Надявам се ние да спечелим състезанието. Конкуренти са ни няколко екипажа, макар че всеки участник е конкурент и не можеш да знаеш, от кой трябва да се пазиш”, добави Илиев.

Той каза, че познава много добре участниците от чужбина и не се притеснява от тях. “Познавам чуждите екипажи. Състезавал съм се с тях. Мина времето, когато се плашихме от чужденците. В България има няколко екипажа, които сме много силни и когато караме с еднакви автомобили не ни притесняват гостуващите екипажи”.