Сливен-ЧерноморецОтборът на Сливен като гост, но на собствен терен ще се опита да зарадва привържениците си, обяви старши треньорът Георги Дерменджиев. “Воеводите” ще се изправят срещу състава на Черноморец в последен мач от 6-я кръг на “А” група. Двата тима по програма трябваше да играят в Бургас, но поради реабилитация на тревното покритие на стадион „Лазур”, срещата се пренасочи в Сливен.

Според Дерменджиев съперниците в предстоящия двубой се познават много добре, а Сливен играе най-силните си мачове именно срещу Черноморец.
“Мотивацията е тази, която ще реши изхода на срещата. Двубоите между двата тима винаги са били и атрактивни, и оспорвани. Надяваме се, че така ще бъде и сега. Нашият отбор ще излезе със самочувствие, още повече, че искаме да зарадваме привържениците си с победа и то на собствен терен, макар и като гости. Дано повече публика да дойде, за да ни подкрепи на стадион “Хаджи Димитър”, обяви още Дерменджиев.

Сливен ще заложи на познатия си състав. С контузии все още са Ямуков и Миндев, които тренираха през седмицата на индивидуален план. Евгени Игнатов също има травма, но вече тренира с останалите от отбора. По всяка вероятност и тримата ще бъдат в групата за мача.

Ивайло Стоянов ще ръководи срещата Сливен - Черноморец, с асистенти Емил Вангелов и Владимир Владимиров.

Цената за вход на стадион „Хаджи Димитър” е определена от ръководството на бургаския клуб и ще бъде 5 лева.
Мачът от 6-ия кръг на първенството в “А” група е на 13 септември /понеделник/ от 16.00 часа.

Във временното класиране Сливен е на 14-та позиция с актив от 3 точки, а Черноморец е лидер с 13 точки.