Futbol_DimgrСливен ще играе с Несебър в първия си  мач от турнира за Купата на “България”. Двубоят е утре, като “воеводите” са домакини, но ще играят край морето, поради наказание с лишаване от домакинство за една среща.
Санкцията е от последния шампионатен мач, в който Сливен посрещна на собствения си стадион състава на Добруджа и  го победи с 2:0. По време на мача за оспорване на съдийско решение се стигна до разправа между футболисти и фенове, а последствията се отразиха като наказание за “воеводите”.

Междувременно старши треньорът Димчо Ненов обяви, че срещите от турнира за Купата на България не са приоритет, но и няма да ги подценяват.
"Имахме по-къса седмица. Познаваме се добре с отбора на Несебър. Смятам, че ще се получи един добър мач и по-добрия да продължи. Нямаме амбиция да спечелим Купата, но ще се стремим да изиграем максимално повече мачове”, каза още Ненов.

Отборът заминава утре за двубоя в Несебър. Според наставникът ще играят тези футболисти, които по-рядко намират място в основния тим. Със сигурност за мача няма да пътува Мирослав Миндев, който е с контузия. Добрата вест е, че в състава се завръща Георги Хашев. Той дълго време отсъства от тима, първо поради наказание за три срещи, а след това и заради заболяване.