лека атлетика за военни12 отбора от страната ще участват в Сливен на Държавно военно лично – отборно първенство по лека атлетика. Проявата ще се проведе на стадион „Хаджи Димитър” в два дни. На 25 и 26 септември  за трети  път и то в Сливен ще се определят шампионите и медалистите сред военните.
В състезателната програма са включени беговите дисциплините, съответно за мъже и за жени –   100, 200, 400, 800 метра, 1500 в дамския и 3000 метра в мъжкия профил, както и техническите – тласкане на гюле и скок на дължина.
Като във всяко състезание най – атрактивни се очаква да бъдат щафетните надпревари на  4х100 и 4х400 метра. Заявки са подали представители от градовете Варна, Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Крумово, Белене, Карлово, Бургас, Плевен и Сливен.

Гости на шампионата ще бъдат Добромир Карамаринов – президент на БФ по лека атлетика, Пламен Дочевски - Главен секретар на Националната Асоциация за Военен Спорт и  Г.Крулев – Главен експерт в Асоциацията.

В първенството имат право на участие състезатели и отбори по лека атлетика на Военните спортни клубове /ВСК/. Всеки отбор се състои от 1 /един/ капитан /треньор/ и  по 4 /четири/ състезатели  мъже и 4 /четири/ състезателки жени. Право на участие имат състезатели с редовни членски и състезателни права във Военните спортни клубове /ВСК/,  които изпълняват и следните изисквания:

- военнослужещи на кадрова военна служба;

- цивилни служители от съответните поделения и структури на подчинение на министъра на отбраната;

- курсанти и студенти редовно обучение по акредитирани военни и граждански специалности във висшите военни учебни заведения;

-курсанти във професионалните сержантски военни колежи.

Класирането ще бъде ИНДИВИДУАЛНО –по реда на постиженията в отделните дисциплини, като местата от 1 до 8 място се точкуват и ОТБОРНО –по сбора на точките на състезателите от всеки отбор.