St.KapralovКапралов наследява на поста Валентин Михов, който се оттегли през юли. На Общото събрание на профилигата стана ясно, че администрирането на първенството ще продължи да се осъществява от БФС.
Изборът се направи от 38 клуба - 16 от "А" група и 12 от втора дивизия, като единствено Доростол (Силистра) и Лудогорец (Разград) нямаха право на глас, защото са закъснели с подаването на молбите и все още не са официални членове на ПФЛ.
Около Стефан Капралов бяха групирани значителна част клубове от "А" група, в това число и повечето от водещите. Според публикации той е получил подкрепа от Левски, ЦСКА, Славия, Академик (Сф), Калиакра и поне още 4 или 5 от елита плюс голяма част от отборите в "Б" група.
От оттеглянето на Валентин Михов на 23 юли т.г. до този момент временно изпълняващ длъжността президент на ПФЛ бе изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков. Той обаче предпочете да не се кандидатира за постоянно, тъй като има прекалено много задължения в управата на сините.

Стефан Капралов (55 г.) - бивш футболист на Славия и Академик (Сф). Треньор по футбол, преподавател във ВИФ. Бивш зам.-председател на Славия. От 1999 до 2005 г. работи в БФС, първоначално като шеф на спортно-техническото направление, а след това и начело на временната комисия по лицензирането на футболните клубове. Той беше първият, който се опита да внедри критериите на УЕФА в българския футбол. От 2003 до 2005 г. е изпълнителен директор на БФС.