M_ILIEV_NAGRРали Сливен ще го има и през настоящата година, това заяви кметът Кольо Милев, който бе патрон на международната изява през изминалата година.

Припомняме, че спортен клуб “Сливен” бе изключен като член на Българската федерация по автомобилен спорт. По този начин се прекратиха взаимоотношенията между двете страни.

От федерацията претендират за пропуски в организацията на Рали „Сливен”, както и за не заплатени задължения в особено големи размери  към „Евроспорт”. По този начин БФАС смята, че действията рефлектират  негативно към международния имидж и престиж на централата. Становището на АСК “Сливен” е различно от посеченото от федерацията. Председателят на клуба и досегашен директор на автомобилната надпревара Тодор Чанев обяви своята позиция, която се размина от тази на централата. Конфликт има, но дали заради него градът ще се лиши от традиционната изява.

Припомням, че СК Сливен е организатор на международно автомобилно рали Сливен от 1990г., съорганизатор на международно автомобилно рали Албена - Златни пясъци - Сливен, а от 2000г. до 2011г. и на международно автомобилно рали България.  През последните 10 години, благодарение на добрата съвместна работа с БФАС и ръководството на Община Сливен, рали Сливен получаваше все по-добри оценки от наблюдаващите го органи - ФИА.

При създалата се ситуация сред любителите на автомобилния спорт възникна въпросът – Ще го има ли рали „Сливен”?

В звуковия файл чуйте становището на кмета Кольо Милев.