orientirane_KrisiМлад специалист привлече от началото на годината Спортен клуб по ориентиране „Сините камъни”. Ръководството на сливенския клуб и на Туристическото дружество залагат на обновяване и развиване на спорта сред природата, а факт е, че доскоро Сливен бе един от водещите центрове в страната. Не е случайно, че именно в този клуб започва да тренира и да радва със силни изяви у нас и зад граница Кирил Николов – Дизела, най-добрия ни състезател по ориентиране и планинско бягане.

Сега, за да открива и да доразвива качествата на малките и порасналите вече момичета и момчета, се е заела Кристина Димитрова. Тя е завършила НСА със специалност спортно ориентиране и вече  обучава деца, заедно със своя треньор Илиян Дянков.

Целите, които си е поставил екипът, са отличия от Държавното първенство и Купа „България”.

  • orientirane_nagr

Три са групите, с които Криси се занимава – момичета и момчета до 10 години,  до 14 години и над 16 години. Във вторник, сряда и четвъртък са теоретичните занимания от 18.30 часа в Туристическото дружество.
Техническите тренировки се провеждат в околностите на Сливен по предварителна уговорка и в залата по лека атлетика – вторник и четвъртък от 7.45 часа и 17.15 часа.

  • orientirane_marshrut

Първото състезание по ориентиране от вътрешния календар на СКО „Сините камъни” ще бъде на Първа пролет в местността „Хамам баир”.

  • orientirane_Krisi2

В звукови файл чуйте, какво каза за „Sliven-sport.com” Кристина Димитрова.