Димитър ИлиевВ навечерието на петия кръг от Националния рали шампионат – рали „Сливен”, 5-кратният рали-шампион Димитър Илиев с подкрепата на Община Сливен подготвя образователна лекция и демонстрация в града под Сините камъни. Събитието ще се проведе на 3 септември от 10:30 часа в сградата на МЕИ Сливен. Почетен гост ще бъде общинският съветник Живко Минчев, който е и Зам. Председател на Комисията за децата, младежта и спорта.
Темата на лекцията ще бъде „Връзката между рали спорта и безопасността по улиците - страст и отговорност”.

Целта на Митко и VIVACOM Rally Team е да покаже на учениците и студентите, че автомобилните спортове освен много атрактивни могат да бъдат и полезни на бъдещите и младите шофьори. Ще бъдат подробно обяснени техники за екстремно спиране, дрифт, внезапна смяна на платната и други, и тяхното приложение в редките, но опасни моменти, които традиционно водят до катастрофи.
Веднага след лекцията Илиев ще направи демонстрационно каране с обикновена и състезателна кола на специално подготвено трасе, на което ще бъде изложен за разглеждане и снимки неговият състезателния автомобил – VRT Skoda Fabia S2000. При всяка демонстрирана техника Митко ще взема със себе си на навигаторското място хора от публиката и журналисти.