Kralev_ZagorecОт днес до 17 септември, от 10 до 13 часа, е осигурен свободен достъп до общинските спортни зали „Васил Левски“, „Асеновец“, „Младост“, спортните площадки и Градската градина. Клубове от Сливен, по график, ще направят  демонстрации с основни умения по баскетбол, волейбол, футбол, джудо, самбо, сумо, спортна акробатика, спортни танци, зумба, канго и скокове на батут. Проявите са част от програмата за Европейската седмица на спорта в Сливен

„Всеки посетител може да се включи в проявите и да избере спорт, с който иска да се занимава. Най-мащабното ни събитие ще бъде на 16 септември. То ще се проведе в Градската градина. Предвидено е за един час на площадката в началото на парка и до паметника във вътрешната част да има демонстрации по спортна акробатика, спортни танци, канго и скокове на батут. Кангото представлява скокове на специални скачащи обувки и е много интересно. Все още началният час на проявата не е определен, тъй като очакваме да присъства министъра на спорта и предстои уточняване на програмата му“, каза Силвия Никова – експерт по спортните дейности в Община Сливен.

График за достъп до спортните зали:

11 септември  - тенис на тенис кортовете в града

12 септември  - баскетбол в спортна зала „Васил Левски“

13 септември  - волейбол в спортна зала „Асеновец“

14 септември  - футбол на спортните площадки в града

15 септември  - джудо, самбо и сумо в спортна зала „Младост“

16 септември - спортна акробатика, спортни танци, зумба и канго в Градската градина

17 септември  - скокове на батут в спортна зала „Младост“

Пред фонтана „Кълбото“ снощи се проведе флашмоб, който е част от кампанията NowWeMOVE. Включиха се над 50 души на възраст от 1.6 г. до 40 години.