Flash_mob33_Sl_09_16Най-мащабната проява в Сливен, посветена на Европейската седмица на спорта , ще бъде тази вечер. Тя ще се проведе в Градската градина. В 17 часа на площадката в началото на парка и до паметника във вътрешната част ще се проведат демонстрации по зумба,  по спортна акробатика, канго, спортни танци, канго, енергийна лечебна  гимнастика и надпревара по спортно ориентиране.

На проявите ще присъства съветникът на министъра на младежта и спорта Валентин Заяков. При пристигането си в Сливен гостът ще посети част от спортната база в града.

Досега за Европейската седмица на спорта в Сливен беше осигурен свободен достъп до общинските спортни зали „Васил Левски“, „Асеновец“, „Младост“, спортните площадки и Градската градина. Клубове от града, по график, направиха   демонстрации с основни умения по баскетбол, волейбол, футбол, джудо, самбо, сумо.

Предстои на 17 септември  в спортна зала „Младост“ умения да покажат състезателите по  скокове на батут.

„Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия и се органзира за втора поредна година в 31 държави от стария континент. Проектът в България е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейската комисия. Целта на инициативата е да се насърчат всички хора, без значение от тяхната възраст, занимание и спортни умения, да бъдат физически активни.