fitnes_streeПлощадка за стрийт фитнес, която се намира на булевард „Панайот Хитов”,  непосредствено преди Дом за стари хора – Сливен,  е открита за ползване.
На площад от 448 м2 са изградени достъпни зони и уреди за хора с увреждания, както и специално пригодена чешма за тях. Изградена е и мраморна маса за любителите на шаха. Останалите уреди във фитнеса на открито са успоредка, шведска стена, висилка, лежанка за коремна преса, лост за лицева опора и трицепс, три кубчета за скок от място, колело, тренажор лунно ходене, скрипец за ръце рамо.

След почистване на терена са  изградени девет пейки, маса за шах и коран, две кошчета и стойка за велосипеди. Зоната е озеленена и са поставени осветителни тела. Възстановени са и четири пейки на алеята, която води към фитнес площадката.
Кметът Стефан Радев и управителят на "Напоителни системи", клон Средна Тунджа,  Пламен Иванов откриха съоръжението.

Кметът изрази задоволство, че площадката е предизвикала интереса на гражданите веднага след нейното изграждане. Според него това е показателно, че има нужда от изграждането на повече такива съоръжения и ще се работи в тази посока. Радев благодари за инициативата на хората, застанали зад добрата кауза, която се е реализирала за кратки срокове при много добра организация.

Управителят на "Напоителни системи" благодари за съдействието на бизнеса и Община Сливен. "Фитнесът може да се ползва безплатно и бих искал да призова всички граждани да се отнасят отговорно и да запазят това, което е направено.  За нашия екип и хората, които се включиха в изграждането,  беше истинско удоволствие, както по време на изграждането, така и сега при довършителните работи, когато виждаме вече усмивките на всички трениращи", каза още управителят на "Напоителни системи".

Площадката за стрийт фитнес е построена по идея на Инициативен комитет с представители на бизнеса, с подкрепата на Община Сливен.