Zaykov_kmetСъветникът на министъра на младежта и спорта Валентин Заяков, заедно с зам.-кмета на Сливен Пепа Чиликова откриха спортния празник в Градската градина.
„Спортът е магия. Той дава здраве, кураж, приятелство. Приканвам ви да бъдете активни и пожелавам от Сливен да има медалисти и шампиони на олимпийско, световно и европейско ниво”, каза Заяков.

Най-мащабната проява в Сливен, посветена на Европейската седмица на спорта ,  се проведе тази вечер в Градската градина. На  площадката в началото на парка и до паметника във вътрешната част  проведоха демонстрации по зумба,  по спортна акробатика, канго, спортни танци, канго, енергийна лечебна  гимнастика и надпревара по спортно ориентиране.

По време на проявата Заяков се срещна и с кмета Стефан Радев. По време на беседата, той сподели, че познава Сливен. Тук е играл волейбол, когато Сливен е бил име в „А” група. Сега, разглеждайки  спортната база, е очарован от видяното.

Европейската седмица на спорта в Сливен досега премина през свободен достъп до общинските спортни зали „Васил Левски“, „Асеновец“, „Младост“, спортните площадки и Градската градина. Клубове от града, по график, направиха   демонстрации с основни умения по баскетбол, волейбол, футбол, джудо, самбо, сумо.

На 17 септември  в спортна зала „Младост“ предстои умения да покажат състезателите по  скокове на батут.

„Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия и се организира за втора поредна година в 31 държави от стария континент. Проектът в България е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейската комисия. Целта на инициативата е да се насърчат всички хора, без значение от тяхната възраст, занимание и спортни умения, да бъдат физически активни.

Снимки към новината:

  • zumba
  • Zayakov
  • Sp_tanci_16
  • Akrobatika
  • Kango
  • Orientirane