Svet_probeg_Sl_16Факелът на мира, преминал през целия свят за 17 поредни години, днес бе посрещнат в Сливен. Участниците в Световния лекоатлетически пробег бяха приветствани на официална церемония в Градския парк В посрещането се включиха кметът Стефан Радев и неговите заместници Пепа Чиликова и Стоян Марков, лекоатлети от града и граждани.

„Тук сме да заявим подкрепата на всички граждани на Сливен за тази благородна кауза, с която сте се заели, в подкрепа на мира, разбирателството и обединението между хората”, посочи кметът Радев. Той поздрави участниците в пробега за упоритостта, с която преследват и се борят за тази кауза и пожела успех на мисията им.

Кратка програма изнесоха мажоретен състав, деца от музикалната школа за поп и рок музика на Елена Пеева и детският танцов ансамбъл "Браво" на Станка Иванова и Иван Добрев. Всички имаха възможност да подържат за кратко факела в съпричастност за световен мир.

Международният лекоатлетически световен пробег е символ на  всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. В момента е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.
Международен отбор от бегачи пренася през повече от 70 страни горящ факел - символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония.

Последна промяна (Неделя, 18 Септември 2016 19:39)