Boks_Dim_Stil_16АСК по бокс Сливен е с нов председател в лицето на бившия депутат Деян Дечев. Предстои новият управителен съвет да бъде вписан в съда.
„Приемам този ангажимент, който ми е на сърце. В състава на УС влизат няколко нови членове.  Опитваме се да подмладим състава като цяло”, поясни за Sliven-sport.com Дечев и добави, че основната цел пред клуба е да остане като един от водещите в страната и да се надгражда.

В края на годината Сливен ще бъде домакин на втория кръг от Държавното лично-отборно първенство по бокс. „Надяваме се  да се поздравим с  крайната победата. Засега отборът на Сливен е на втора позиция,  като изостава на 4 точки от състава на НСА. Амбицирани сме  да се преборим за отборната титла, която във 72 години сливенски бокс никога не сме притежавали”, добави новият председател. По думите му  турнирът-мемориал на името на заслужилия треньор Добри Загоров ще се проведе в рамките на Държавното първенство.

„Опитваме се да популяризираме нашата дейност. В клуба се завърна да работи като треньор един от най-добрите ни боксьори от близкото минало Димитър Щилиянов- почетен гражданин на Сливен и двукратен европейски шампион. Започваме посещение в училищата. Разговори с директорите, с учителите по физическо. Търсим масовост, за да могат да останат качествени деца, за да тренират. В отделните възрастови групи имаме шампиони и медалисти. Очакваме още отличия в състезанията до края на годината. Работим и търсим всякаква помощ, защото в този спорт няма как общината да помага финансирането. Трудно ни е, но се справяме”, заяви Дечев.
Той сподели, че при най-големите е най-големия проблем, защото преминавайки в категорията на мъжете всеки един от тях трябва да работи за да съществува.

„ За съжаление ние като клуб нямаме възможност да отделяме за заплати на нашите състезатели. Търсим варианти, но ни е трудно. Имаме двама боксьори в националния отбор – братята Антон и Кристиян Стефанови. Те се състезават за клуба, но е трудно да ги осигуряваме. Треньорите Димитър Шилиянов, Димитър Пехливанов и старши  треньорът Щилиян Кабранов работят на обществени начала. Всичко е на ентусиазъм. Надявам се да издържим. Работим в насока да осигурим финансови средства,  които са крайно наложителни”, обяви още председателят.

Другата голяма цел пред новия Управителен съвет е да се  възстанови  паралелка по  бокс в Спортното училище, както и да се осигури квалифициран учител по този спорт.


В звуковия файл чуйте, какво още каза Деян Дечев.

  • D_Dechev_boks_sliven