Tony7_19g_16Ръководството на баскетболния „Тони 7”–Сливен подаде заявка за участие в първенството при жените в група „А-2”, съобщи за Sliven-sport.com президентът на клуба Ивайло Христов.
Освен сливенския тим, сред заявените са и съставите на Рилски спортист, НСА, Берое /Стара Загора/, Асеновец 2005, Левски, Монтана, Славия и Черно море.

Христов поясни, че повечето състави, както и сливенският, ще участват в надпреварата изцяло със свои състезателки в девическа възраст, което ще им даде право да се класират директно за финалите на тази възраст. Идеята на клуба е да обиграва своите състезателки, които ще трупат опит в двубоите срещу опитни съперници.

„Отборът на „Тони-7” разполага с много добри състезателки, които са последна година при девойките и е необходимо да се търсят варианти да играят повече мачове. Имаме шанс да сме сред най-добрите в девическата група”, каза още президентът на клуба, който е и треньор на отбора.
По думите му финансирането на клуба ще става с лични средства и с подкрепата на спомоществователи.

Все още от БФ по баскетбол не са обявили кога ще стартира първенството и схемата, по която ще се проведе надпреварата. Федерацията е с нов Управителен съвет и до края на седмицата да бъде регистриран в съда, след което ще бъде утвърдена програмата за мачовете.

В същото време стана ясно, че в Елитната група при жените за новия сезон ще участват само пет отбора - Монтана 2003, Хасково 2012, Берое /Стара Загора/, Нефтохимик и Септември 97.


Още за сливенския  „Тони 7” чуйте в разговор с Ивайло Христов
.