Sambo_Leman_medalСливен има трети медал от Световно първенство по самбо за младежи и девойки в Плоещ /Румъния/. След титлата на Божидар Темелков в категория до 65 килограма и среброто на Иван Стефанов в кат.87 кг, за които вече Sliven-sport.com съобщи, стана ясно, че колекцията допълва Леман Гичмен. Състезателката на СА „Биоком - Ставен” се окичи с бронз в кат.+78 кг при девойките.

В друга международна надпревара, в македонския град Прилеп,„Биоком-Ставен” се включи с юноши младша възраст. Даниел Калчев в кат.60 кг се класира 2-ри, Никола Ников в кат. 30кг е 3-ти, Кристиян Добрев  в кат. 42 кг -  3-ти и Теодор Тодоров в кат. 46кг-3-ти.В турнира участваха над 250 състезатели от 7 държави, поясниха от СА „Биоком-Ставен”.

„Радостен съм от представянето на Световното първенство. Участвахме с 5 състезатели и спечелихме световна титла на Божидар Темелков, която е единствена за България и още два медала-среброто на Иван Стефанов и бронза на Леман Гичмен, което никак не е малко, предвид голямата конкуренция”, каза за Sliven-sport.com треньорът Стоян Димитров.

Наставникът поясни, че за състезателите му предстоят още доста международни турнира, лагери и Световно първенство за мъже и жени.