SK_IZK_1016_kupaПредставителите на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в петото издание на “скоростното изкачване” на Хамам баир по стълбите, водещи до паметника.

Отборът на Езиковата гимназия  събра актив от 21 точки, след като излъчи индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това е първа Купа за представителите от гимназията, след като в предходните четири издания победители бяха - съответно веднъж ПГ по икономика и три пъти ППМГ.

В проявата, която бе под наслов “Напред и нагоре”, се включиха около 200 ученика от 5 до 11 клас от 10-ет сливенски  училища.

Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам байр.

Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Антония Кондева от ППМГ „Добри Чинтулов”. Тя измина разстоянието за 6. 22 минути. Втора се класира Виолина Митрофанова  от Трето училище с време 6.38 мин. Трета по стълбите към върха завърши Татяна Начева от Трето училище с време 6. 42 мин.

При момчетата 5-7 клас победител стана Божидар Куртев  от ХI –то училище с резултат от 5. 15 мин, следван от Иван Иванов от IV-то училище с 5.29 мин. Бронза спечели Бейлин Доулшанов  от 12-то училище с резултат 5.36 мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Диaна Гюзелева ППГ по икономика с време от 6.05 мин, пред Кристияна Кънева от Художествената гимназия с 6.16 мин и Нели Стоянова от Пето училище с 9.34 мин.

При момчетата от същата възраст победата бе за Стефан Куртев от ППМГ с 4.44 мин. Второ място зае Марко Емилов от 12-то училище с 4.46 мин, а на трета позиция се класира Янко Колев от ППГ по механотехника с 4.54 мин.

В групата на  момичетата от 10-11 клас с първото място се поздрави Николета Йорданова ПГПЗЕ със 7.07 мин, пред Петя Русева ПГИ със 7.41 мин и Диана Георгиева от ПГХТ – 7.56 мин.

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Илиян Григоров с 4.29 мин, следван от Рафаел Кънев с 4. 32 мин и Йоан Костов с 4.38 мин, като и тримата са представители на Езиковата гимназия /ПГПЗЕ/.

Всички те получиха медали и тениски, връчени от експерта по спорт в Община Сливен Силвия Никова и президента на Ротари клуб – Сливен Христо Трънчев.

След приключването на скоростното изкачване за ученици Ротари клуб – Сливен покани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите, което се състоя пред паметника на Хамам баир.

За първа година домакините организираха и проведоха томбола, която излъчи 12 печеливши участници.

Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com”, Topnovini.bg и Телевизия Канал 6 са медийните партньори на своеобразната традиционна спортна проява.

“Ротари клуб” и Община Сливен осигуриха  безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за всички участващи отбори и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

Активно в провеждането на състезанието се включи  Интер Акт - младежката организация на Ротари клуб.

С тази надпревара идеите на клуба не свършват. Всички се обединиха около още една спортна проява, която да събира учащите през пролетта.


Галерия:

  • SK_IZK_1016_dev
  • SK_IZK_1016_un
  • SK_IZK_1016_Niki
  • SK_IZK_1016_nagr_dev
  • SK_IZK_1016_nagr_dev2
  • SK_IZK_1016_nagr_dev3
  • SK_IZK_1016_nagr_mom
  • SK_IZK_1016_nagr_un
  • SK_IZK_1016_Rotari_ob