borba_Sasho_EnevНад 120 състезатели са заявени за участие в 12-то издание на традиционния турнир по борба  "Стоте войводи" в Сливен. Проявата ще се проведе на 22 октомври, събота, от 9.00 часа в спортна зала „Васил Левски”.

Турнирът е за кадети в свободната борба и е в чест на празника на града – Димитровден. Ще участват представители от 15 клуба в страната, както и гости от Турция и Гърция.

Утре, 21 октомври, от 17  часа е техническата конференция, като в залата на спортното училище ще се съберат ръководителите на участващите клубове. Час по-късно е кантара за отделните категории.

Домакините от АСК Сливен ще се представят с 18 състезатели, между които медалисти от Държавните първенства, като Радостин Боев, Цветан Евтимов, Димитър Христов и др.

По традиция по време на проявата ще бъдат наградени официални лица с принос за развитието на този спорт. Покани са отправени към ръководството на БФ по борба, както и персонално към кмета на Сливен Стефан Радев и към най-титулуваната ни състезателка Станка Златева.