Maraton_Ivan_SirakovПобедителят в сливенския маратон "Хайдушки пътеки" Иван Сираков сподели, че се радва на успеха, защото е победил най-силната си конкуренция в България.
Роденият в Горна Оряховица планински бегач финишира първи в първото издание на маратона по изключително трудно планинско трасе от 42.195 км по истински хайдушки маршрути.

„Приятно беше да направя такава сериозна обиколка на Карандила. Красиво е, а и ми хареса маршрута. Организацията на  състезанието е перфектна. На този етап нямам препоръки към домакините. Всичко беше на ниво. Имах най-силната конкуренция в България в лицето на Шабан Мустафа. Той е един от най-добрите планински бегачи, Участва на маратони и на планинско. В това състезание Кирил Николов -  Дизела бяга на полумаратон, защото имаше по-тежка програма през седмицата  и не успя да се възстанови. Но Мустафа е много силен и се радвам, че успях да победя”, каза за "Sliven-sport".com Иван Сираков.

„Тръгнах по-бавно, защото знаех, че ще е тежко и дълго, а трябваше да запазя сили. Най трудно беше при последното спускане, защото подцених храненето и силите се изчерпаха, но успях да се възстановя и накрая нямах проблеми”, добави победителят.