borba_100_v_16_maЦветан Евтимов от АСК "Сливен" бе обявен за "Най-техничен състезател” на турнира по борба  "Стоте войводи" в града под Сините камъни. Представителят на домакините спечели и титлата в категория до 85 кг в 12-тото издание на международната проява.

С победа в категорията си от сливенските борци се поздрави и Димитър Христов. Той бе над всички при 100-килограмовите.
За актива на АСК "Сливен" допринесоха още - в  кат. 42 кг Халит Гюлбиев, в кат 50 кг -Димитър Рандев  в категория 63 кг - Ежевит Коев и тримата окичили се с бронзови отличия.

Призът „Най-резултатен състезател” получи Юсуф Исуфов, кат. 54 кг, СК Борба "Локомотив", Горна Оряховица.
За „Най-добре представил се чуждестранен състезател” бе определен Синан Кауа кат. 42 кг, Одрин

Общо 121 състезатели от 17 клуба в страната и един от Одрин  участваха в 12-тото издание на турнира по борба  "Стоте войводи" в Сливен. Турнирът бе за кадети в свободната борба и е в чест на празника на града – Димитровден.

По традиция при официалното откриване на състезанието бяха наградени лица с принос за развитието на този спорт. Плакети получиха кметът на града Стефан Радев, най-титулуваната ни състезателка Станка Златева, президентът на клуба домакин Димитър Божериков, треньорите на младежките национални гарнитури сливналиите Кирил Димитров и Тодор Кънев, бившият състезател на Сливен, сега съдия олимпийска категория Мирослав Гочев, президентът на клуба по борба от Одрин.