Batut__Durjavno_Sliven_16

Над 100 състезатели от страната участват в Държавното първенство по скокове на акробатична пътека и двоен мини батут в Сливен. Състезанието се провежда в спортна зала " Младост" . Умения в спор за титли и медали показват представители от клубовете на Габрово, Ямбол, Стара Загора, Кюстендил, Благоевград, София, Димитровград , Сливен и др.

Домакините се представят с двата клуба "Сини камъни” с треньор Бояна Димитрова  и „ Шампион" с треньор Ваня Бабкина и общо 20 състезатели. В началото на първенството бе почетена паметта на треньора Стефан Божков, който бе един от двигателите на този спорт в Сливен, а и отдаде своя опит като треньор на националния отбор. Възпитаничката му Бояна Димитрова сега подготвя неговите момичета и момчета, поели пътя към нови върхове.

Надпреварата днес започна със закъснение поради невъзможността на състезатели от страната да пристигнат навреме. Причина за   това бе катастрофата, станала на магистрала Тракия до Стара Загора, при която бе затворено движението за определено време.
Утре шампионатът продължава в Ямбол, където ще се определят шампионите на батут.