Bridj_Sl_16Над 80 състезатели от цяла България, сред които и участници от световна класа, мерят сили в Национален турнир по спортен бридж в Сливен. Проявата се провежда за 15-ти път, като вече се излъчиха победителите на двойки. Това са Иван Нанев  и Юлиян Стефанов от София. За най-добра смесена двойка са отличени Марта Николова и Делян Иванов от София, за най-добра сливенска двойка – Златан Петров и Митко Добрев, а най-добрите сред младежите са Михаил Попов и Тодор Василев от Сливен. Те ще получат наградите си тази вечер, а в неделя ще станат ясни победителите от отборния турнир. За първото място спорят 19 тима. Най-младият участник е на 15 години, а най-възрастният - на 70.

„За първи път състезанието се излъчва директно онлайн в световен сайт по бридж и се наблюдава от зрители от цял свят”, каза председателят на сливенския клуб Христо Дюлгеров, който е организатор на турнира.

Състезанието беше открито от кмета на Сливен Стефан Радев. На събитието присъстваха президентът на Националната федерация по бридж и изпълнителният директор Марта Николова. Турнирът се провежда със съдействието на Община Сливен.