fut._topkaОтборът-победител ще присъства на мача от Шампионска лига „Лудогорец –Базел”

„БМФ Порт Бургас” ЕАД организира турнир по футбол на малки вратички за купата на БМФ Порт Бургас. Турнирът ще се проведе на 12 ноември, събота, от 10 часа в Спортен комплекс „Каменица Арена”. В него ще участват младежи на възраст между 16 и 19 години. Отборът – победител  ще получи голямата награда - билети за мача от Шампионска лига „Лудогорец –Базел”, който ще се играе на 22 ноември в София.

Инициативата бързо придоби характер на общоградско събитие. Под ръководството на учителите по физкултура учениците от различни средни училища в града сформират отбори, записват се за участие в турнира и усилено тренират. В желанието си да се преборят за голямата награда, ентусиазирани младежи  от Бургас и съседните селища сформират сборни отбори и заявяват участие в турнира.

Техническата конференция, на която ще бъде изтеглен жребият и сформирани групите, ще се състои на 11 ноември от 19:30 ч. в кафето на «Каменица Арена».

За всички участници турнирът е абсолютно безплатен. Организаторите са подготвили купи и медали за класиралите се на първите три места, както и индивидуални предметни награди за второ и трето място и подаръци за всеки участник в надпреварата.

„БМФ Порт Бургас” организира и изцяло финансира футболния турнир, за да даде поредна възможност на младите хора да практикуват любимия си спорт и то при състезателни начала. Инициативата е част от социалната програма на дружеството. „БМФ Порт Бургас” ЕАД е концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад” от 2012 г. и оттогава активно присъства в обществения живот на града. С особено внимание се ползват най-младите. Чрез различни спонсорства и инициативи „БМФ Порт Бургас” се стреми да стимулира развитието на спорта в града.

Организаторите канят всички любители на футбола да подкрепят отборите от трибуните на Спортен комплекс „Каменица Арена” на 12 ноември.