stadion_Sl_16Сливен е домакин на срещите от 8-ма квалификационна футболна група за ЕВРО 2017. Двубоите започнаха днес, като България направи отличен старт.

На стадион „Хаджи Димитър” възпитаниците на Ангел Стойков надиграха тима на Португалия U19 с 1:0.

Резултатът бе открит в  20-та минута.  Асен Чандъров прати дълъг пас към Тонислав Йорданов, който свали топката на Тилев. Последва пас надясно към Георги Русев, който стреля, топката рикошира в Гонсало Виера и влетя в мрежата за 1:0.

Вторият мач от групата  Дания U19 – Беларус U19, който трябваше да се състои на стадион „Хаджи Димитър“ поради неблагоприятни метеорологични условия в Сливен бе преместен на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора.

Следващият мач на България е на 12 ноември, събота, от 14:30 часа, отново  на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Три дни по-късно националите приемат Беларус в 14:00 часа на стадион „Берое” в Стара Загора.

В потока на България са тимовете на  Португалия, Дания и Беларус. Напред продължават първите два състава от всяка от 13-те групи, както и един измежду тимовете на трето място с най-добри показатели.

Вижте програмата в групата:

  • EurofutbolU19_Programa