Leckov_kongres14Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви пред "Тема Спорт", че пред националния отбор няма друга алтернатива освен победа в недeлното домакинство на Бела­рус от квалификациите за Мондиал 2018. Той коментира и успеха на юношите до 19 г. над Португалия в Сливен.

"Силна победа, но важни са и другите мачове, които се надявам да спечелят. Те няма да са по-леки", сподели бронзовият медалист от САЩ' 94.

"Трите точки срещу Беларус са задължителни. Ние мо­же да си говорим много неща за двубоя, за съперника, но всичко си зависи от момчетата. Те ще играят. Хубаво е да спечелим, както за самочувствие, така и за увеличава­не на точковия ни актив в групата", добави бившият градоначалник на Сливен.

Последните две домакинства на България срещу бившата съветска република завършиха при идентичен резултат - победи с по 2:1. На 5 март 2014-а головете за успе­ха в тогавашната контрола вкараха Георги Миланов и Владимир Гаджев, а малко преди края Кривец върна едно попадение. Начело на тима ни бе Любослав Пенев. На 6 юни 2007 година в евроквалификация успехът идва доста по-трудно. До трите точки под ръководството на Ста­нимир Стоилов нашите сти­гат след обрат, като побед­ното попадение е дело на Чавдар Янков (40-ата мину­та). Преди това Мартин Петров изравнява в 10-ата, а още в 5-ата минута Василюк открива резултата от дуз­па.

Между въпросните два двубоя на 10 август 2011-а па­даме в Минск с 0:1 в прияте­лски мач. Това се оказва пос­ледната среща на Лотар Матеус начело на националния отбор. Малко по-късно той изнася информация за нарушаване на режима от страна на някои играчи преди въпросния двубой.