vd_tejesti_BojidarВ битка между двама олимпийски шампиони за младежи се превърна първият мемориал “Милен Добрев” в щангите. Над 60 състезатели се събраха в залата в Пловдив, която не успя да побере всички желаещи да бъдат на турнира. Първото място при мъжете по системата “Синклер” спечели сливналията  Божидар Андреев, който надделя над Георги Шиков. Третото място остана за Ивайло Иванчев.
Джесика Иванова триумфира при жените, следвана от Галя Шатова и Мария Кирева. При 17-годишните първи стана Деян Пампорджиев, а след него се наредиха Валентин Генчев и Златомир Ковачев.

Специален гост на турнира бе синът на последния ни олимпийски шампион - Кристиян. Той се включи и в награждаването на най-младите, а получи и специален медал с лика на татко си. Милен Добрев почина едва на 35 години от инфаркт в началото на миналата година, припомня "24 часа". Да почетат големия шампион, в залата по време на Мемориала бяха легенди в този спорт.

Турнирът се проведе по идея на треньора на Милен - Кръстьо Милев, който бе главен организатор на състезанието, като активно се включи и най-добрият му приятел Величко Чолаков.