boks_Anton_Dimitrov_sllДве победи и три загуби записаха боксьорите на Сливен в първия ден на домакинското Държавно първенство за мъже. Успехът бе в категория до 60 килограма за Никола Христов, който отстрани Петър Ангелов и за Антон Димитров, който се наложи над съотборника си Йордан Пейчев в кат. 75 кг.
Загуби записаха Димитър Димитров в кат. до 49 кг и  Георги Иванов при 64-килограмовите.

В първия ден от надпреварата се изиграха общо 21 срещи, а днес предстоят още толкова. Началото е от 15 часа в спортна зала „Асеновец”. Четирима сливналии ще боксират през втория ден. В 4-та  и 5–та среща от програмата Михаил Куртев ще има за съперник Иван Асенов от Русе, а Никола Христов ще играе с Катин Асенов /Априлци/ в категория до 60 кг.
В 13-та среща Антон Димитров ще боксира срещу Слав Атанасов от Ямбол в кат. 75 кг. В последен двубой за днес при 91-килограмовите Кристиян Димитров ще срещне Георги Николов от Русе.

Около 100 състезатели от 28 клуба в страната участват във втория кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за мъже, което се провежда в Сливен. Домакините се представят със седем състезатели.