Komisiya_sport_16Сливен ще отличи спортистите си за 2016 година преди  Коледните празници. По традиция в края на всяка календарна година 10-те най-добри състезатели ще получат специално изработени плакети и други награди, които все още се договарят.

За целта днес председатели на спортни клубове и треньори се събраха, за да утвърдят регламента, по който ще се излъчат заслужилите.

Спортистите ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до комисия, утвърдена със заповед на кмета на общината. Комисията се състои от седем представители, съответно двама от Общината и пет от спортните клубове-борба, волейбол,лека атлетика, вдигане на тежести и джудо. Тя ще заседава около 19 декември.

Определянето на 10-та ще стане чрез точков актив за най-доброто им постижение през  годината от  Световни, Европейски, Балкански и Държавни първенства.

До 12 декември представителите на спортните клубове трябва да заявят номинираните, след което комисията ще обработи и ще отчете резултатите за определяне на десетте най-добри спортисти на Сливен за 2016 година.

За треньор на годината ще бъде номиниран личният наставник на победителя в анкетата за най-добър спортист.
Ще се определи и най-добър отбор от колективните спортове и най-добър спортист с увреждания.

Тържественото награждаване на 10-те най-добри спортисти на Сливен ще бъде около Коледните празници.

По време на днешната среща бе предложена идеята отново в Сливен да се излъчват най-добрите спортисти за всеки месец от годината.  Ако предложението се приеме, то от януари до декември, според класиранията за съответния месец, ще се излъчват заслужилите в спорта.