Boks_Toncho_TonchevНосителят на два интерконтинетални пояса, една световна и една европейска титла в категория суперперо Тончо Точнев е на мнение, че Кубрат Пулев е големият фаворит в мача срещу Самуел Питър, но битката на ринга няма да е от лесните за българина.

"Трябва да внимава в първите секунди, когато се качи на ринга. Да не би да го изпревари и някой случаен удар да попадне в брадата", дава съвет Тончев.

Олимпийският сребърен медалист от Атланта Тончев е категоричен, че Кобрата няма да подцени Нигерийския кошмар, с който ще се изправят един срещу друг в сблъсък за интерконтиненталната титла на 3 декември в столичната зала "Арена Армеец".

"Неговата бързина ще има голяма роля в срещата. Той е рутиниран боксьор. Има го погледа, има силата на удара, за да респектира и да поведе противника", каза Тончев, който в момента работи като охранител на повече от 200 декара слънчеви батерии в родния Сливен.

А като причина за загубата от Владимир Кличко през 2014 г., Тончев посочи избързването. Въпреки поражението, един от най-титулуваните български боксьори е убеден, че Пулев може да стане световен шампион.

Първата изява като професионалист на Кубрат Пулев на българска земя е тази вечер в зала „Арена Армеец“„Нощта на шампионите“ започва от 20 часа. Първи на ринга ще се качи Тервел Пулев, който ще направи дебют в професионалния бокс. По-късно е и мача между Кобрата и нигериеца Самюел Питър за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.