Djudo_Koleden_ask_16_medaliОтборът на Хасково спечели първото място в традиционния коледен турнир по джудо, който проведе АСК Сливен.  За победата тимът събра актив от 43 точки. Второто място в отборното подреждане бе за състезателите на „Биоком-Ставен” – Сливен с 39 точки, а трети се класираха представителите на „Хаджи Димитър”-Сливен с актив от 27 точки.
Домакините заеха петата позиция, като събраха 13 точки.

В надпреварата участваха над 200 от най-малките джудисти,  представители на 14 клуба от различни краища на страната. На три татамита в спортна зала „Васил Левски” умения и желание за победа показаха  момичета и момчета в две групи – подготвителни - родени  2008г. и 2009г., и момичета и момчета  – родени 2007г., 2006г  и 2005г.
Силвия Никова, експерт по спорт в Сливенска община и специалният гост на тържеството Дядо Коледа приветстваха малките състезатели, родители, треньори и деятели.

Клубът-домакин отличи с почетни статуетки най-добрите си състезатели за годината Радостин Тенев и Димитър Стоянов. Двамата са с призови класирания от приключилите Държавни първенства и турнири.
Медали, купи и грамоти зарадваха най-добрите в индивидуалното и отборно  класиране.

През тази седмица АСК Сливен ще проведе още една традиционна проява. На 15 декември от 16 часа в спортна зала „Младост” ще се осъществи 14-тото издание на турнира за юноши младша възраст "Самурайски меч". Състезанието се провежда в памет на Николай Колев - основател и първи председател на АСК по джудо в Сливен. Различното е, че тази година в надпреварата ще участват състезатели само от трите сливенски клуба - „Биоком-Ставен”,  „Хаджи Димитър” и АСК Сливен.